In joni jaje

Kako da stavim Joni jaje unutra?Sad već znamo da Joni znači „Sveti prostor“ ili „Sveti hram“ pa ćemo mu tako i pristupiti, sa pažnjom i nježnosti. Nikada ne gurajte svoje jaje na silu ! 

Pitate se, kako da se opustim prije nego što ga stavim?

Bitno je da imate svoj intiman prostor kako bi bili opušteni prije umetanja jajeta. Sada kada ste u svom prostoru i opušteni ste najbolje je da krenete od lagane masaže grudi , jer masaža grudi i bradavica aktivira endokrini sistem i stimuliše bubrege gdje je pohranjena sva seksualna energija. Zatim spustite svoju pažnju ka preponama, unutrašnjem dijelu prepona, perineumu i vulvi. Lagano se masirajte i kada se osjetite spremnom približite veću stranu jajeta ulazu vagine i lagano kružite oko ulaza, osjetićete kada je vaša vagina spremna da primi jaje. Lagano prstima gurnite jaje ali nemojte ga gurati do cerviksa vec pokušajte mišićima da ga lagano uvučete unutra. 

Nekima će ipak trebati pomoć lubrikanata na početku, kasnije kroz Joni praksu vagina će sama postići bolju vlažnost. Možete koristiti bilo koju vrstu lubrikanata ali prepuručujem ona na organskoj i prirodnoj bazi, jedno od najboljih je čisto kokosovo ulje jer dodatno i sprečava razvoj gljivica.


Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.