In joni jaje

Kako da izaberem svoje prvo Joni jaje?Kada biramo Joni jaje u obzir ćemo uzeti tri paramtera: 


1. Koja veličina joni jajeta?


2. Koji kristal?


3. Probušeno ili neprobušeno?Koja veličina?

Postoje tri veličine Joni jaja, velika, srednja i mala. 

Velika Joni jaja su 35x55mm , srednja 30x43mm i mala 25x35mm. Ključ veličine je u tome u kom se stanju trenutno nalaze naši vaginalni mišići, velika jaja su za najopuštenije vaginalne mišiće, kako se praksom mišići jačaju prećićemo na srednje jaje a za najiskusnije korisnice tu je malo jaje. 
Većina polaznica kreće od srednje veličine jajeta, ukoliko nakon 2 sedmice prakse ne osjetimo srednje jaje preporučivo je da uzmemo veliko dok ne ostvarimo dovoljno jake mišiće da pređemo na manje veličine. Sasvim je ok da su naši mišići opušteni i da krenemo od velikog jajeta jer do sad im nismo posvećivale dovoljno pažnje, ali nakon dve sedmice vježbanja bićemo u mogućnosti za manje veličine. Zato je preporučivo da uzmemo set od sve tri veličine i da same istražimo koja veličina nam odgovara pa čak i da vježbamo sa različitim veličinama u različitim danima. 

VEOMA VAŽNO je da ne koristimo Joni jaje dok smo u trudnoći ili odmah nakon trudnoće. Nakon trudnoće je preporučivo da se posavjetujemo sa doktorom kada je sigurno da počnemo sa vježbom vaginalnih mišića.
Takođe ukoliko se žena nosi sa tenzijom i stegnutim vaginalnim mišićima malo jaje joj može pomoći u opuštanju vaginalnih mišića ali je takođe dobro da se posavjetuje sa ginekologom.


Koji kristal?

Ako ste već upoznati sa kristalima znate da postoji mnogo vrsta kristala i da svaki odašilje određenu frekvenciju korisnu za nešto. Tako se i Joni jaja prave od raznih kristala ali tri najpoznatije vrste su Žad Joni jaje, Rozen Kvarc Joni jaje i Joni jaje od crnog Obsidiana. 
Preporučivo je da krenemo od Žad jajeta za energiju „liječenja“ , zatim dolazi crno Obsidian jaje za upoznavanje sa našim sjenkama i potisnutim energijama i na kraju Rozen kvarc jaje za „otvaranje“ srca spremnog da primi ljubav.
Ovo pravilo naravno nije za svakoga i svakako bi trebali da se oslonite na svoju intuiciju kada budete birali svoje prvo jaje, to ćete znati kad pogledate sva jaja i ono koje vas najviše privlači je za vas. 
Žad se preporučuje za početnice jer je teže i jače od ostalih jaja , pa i u slučaju da vam ispadne manje je vjerovatno da će se razbiti, isto tako njegova energija je najsuptilnija i najlakse se povezati sa tom vrstom jajeta. Svakako ukoliko odaberete neko drugo dobićete objašnjenja za koju čakru je koje jaje , koje energije posjeduje i zašto ste izabrali baš to jaje.


Probušeno ili neprobušeno?

Kao što već piše probušeno jaje ima rupu napravljenu na vrhu jajeta kroz koju se može provući sterilni konac pa dobijate efekat kao kod tampona, možete ga povući i tako izvaditi napolje. 
Probušeno jaje se preporučuje početnicama i ženama koje nisu sigurne u moć svojih mišića radi lakšeg vađenja.
Neprobušeno jaje je za naprednije dame koje već vladaju svojim mišićima i koje će jednostavnim potiskom istjerati jaje van. 
Ukoliko vam se desi da se konac otkine ili ispadne ukoliko ga niste dobro vezale, bez brige, samo čučnite i napnite se kao kada vršite nuždu i vaše jaje će izaći samo.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.