In joni jaje

Kako da čistim svoje Joni jaje ?
Prije nego što prvi put počnete koristiti svoje Joni jaje bitno je da ga pregledate da se slučajno nije oštetilo u toku transporta. Pregledajte površinu jajeta, jaje je ispolirano i ima visok sjaja pa će biti veoma lako da uočite ukoliko ima pukotine, ogrebotine ili slično. U tom slučaju vratite svoje Joni jaje i dobićete novo.

Operite ga dva puta blagim sapunom (obratite posebnu pažnju na rupu, ako koristite probušeno jaje), najbolje je da koristite organske sapune za osjetljivu kožu, pustite ga da se osuši na vazduhu. Možete i svoje jaje dezinfikovati u nekoj vrsti alkohola, na našim prostorima za to je idealna rakija, no može i bilo koji drugi konzumacijski alkohol. Nakon toga isperite jaje pod mlazom vode. Nemojte koristiti alkohole za čišćenje površina jer je preagresivan, a kristali od kojih se rade jaja ne vole prejake alkohole i hemikalije. 
Moj omiljeni način za čišćenje Joni jaja je taj što ćete jaje staviti u neku posudu i zatim ga prelititi sa ključalom vodom, u vodu dodajte par kapi lavandinog organskog ulja ili organsko ulje zelenog čajevca jer ova ulja imaju jaka antibakterijska svojstva. Nakon 10ak minuta izvadite joni jaje i isperite ga pod mlazom hladne vode jako kratko i vaše Joni jaje je spremno za upotrebu. 

Napomena: Posvetite posebnu pažnju rupi kod probušenih jaja i takođe čistoći vašh ruku u čitavom ovom postupku.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.